Kerimoğlu’nun 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Ana Sayfa » Basında Biz » Kerimoğlu’nun 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı
Tarih : 06 Şubat 2020 - 9:22

Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği Başkanı ve Talasemi Federasyonu Genel Başkanı Burhan Kerimoğlu; ” 3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Kerimoğlu mesajında şunlara değindi;

Birleşmiş Milletlerin 1992 yılında almış olduğu bir kararla 3 Aralık günü “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul edilmiştir. Engellilik kavramı ele alınırken ruhsal ve fiziksel açıdan değerlendirilmeli ki kişilerin sorunlarına daha kalıcı çözümler üretilerek önemli faydalar ortaya konulması oldukça önemlidir. Kişinin engelli olması demek onun diğer insanlar gibi yaşama, çalışma veya başarılı olma azmini ortadan kaldırmaya hiç bir suretle engel değildir.

Önemli olan kişinin ailesi başta olmak üzere, sosyal çevresi, kamu kurum ve kuruluşlarının üzerine düşen görevleri yerine getirmekten kaçınmamış olmaları gerekmektedir. Engeliler için herkes üzerine düşen görevi harfiyen yerine getirirse elbette ki kişinin çektiği sıkıntılar ve zorluklar zaman içerisinde ortadan kalkmış olacaktır. Kaldı ki engelli vatandaşlarımızın toplumda kendilerine yer bulmaları sosyal yaşamdan, iş hayatına, sporsal faaliyetlere, sanatsal ve kültürel yaşama kadar daha birçok aktiviteye katılmaları ancak kişilerin engelli vatandaşlara olan bakış açılarını değiştirmeleriyle mümkün olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerden yola çıkarak; her sağlıklı insanın bir engelli adayı olduğunu bir kez daha hatırlatarak, engellilerin önünde ki engellerin kaldırılmasının ancak ve ancak kişilerin zihinlerinde ki engelleri aşmalarıyla mümkün olacağını söylemek isterim.

Bu vesileyle tüm engelli kardeşlerimin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutlar, engelsiz ve mutlu bir yaşam sürmelerini temenni eder, sağlıklı günler dilerim.

Kerimoğlu; Hastalarını Hastanede de Yalnız Bırakmadı

Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği Başkanı ve Talasemi Federasyonu Genel Başkanı Burhan Kerimoğlu, geçtiğimiz günlerde

Kerimoğlu’nun 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Kerimoğlu’nun 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği Başkanı ve Talasemi Federasyonu