Kerimoğlu’nun 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Ana Sayfa » Basında Biz » Kerimoğlu’nun 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı
Tarih : 05 Aralık 2019 - 8:24

Kerimoğlu’nun 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği Başkanı ve Talasemi Federasyonu Genel Başkanı Burhan Kerimoğlu; ” 3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Kerimoğlu mesajında şunlara değindi; Birleşmiş Milletlerin 1992 yılında almış olduğu bir kararla 3 Aralık günü “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul edilmiştir. Engellilik kavramı ele alınırken fiziksel ve ruhsal açıdan değerlendirilmeli ki kişilerin sorunlarına daha kalıcı çözümler üretilerek önemli faydalar ortaya konulsun, bireyin engelli olması demek onun diğer insanlar gibi yaşama, çalışma veya başarılı olma azmini ortadan kaldırmaya hiç bir suretle engel değildir.
Engelli bireyin ailesi başta olmak üzere sosyal çevresi, kamu kurum ve kuruluşlarının üzerine düşen görevleri yerine getirmekten kaçınmamış olmaları gerekmektedir. Engeliler için herkes üzerine düşen görevi harfiyen yerine getirirse elbette ki kişinin çektiği sıkıntılar ve zorluklar zaman içerisinde ortadan kalkmış olacaktır. Kaldı ki engelli vatandaşlarımızın toplumda kendilerine yer bulmaları sosyal yaşamdan, iş hayatına, iş hayatından sporsal faaliyetlere, sanatsal ve kültürel yaşama kadar daha birçok aktiviteye katılmaları ancak kişilerin engelli vatandaşlara olan bakış açılarını değiştirmeleriyle mümkün olacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerden yola çıkarak; her sağlıklı insanın bir engelli adayı olduğunu bir kez daha hatırlatır, engellilerin önünde ki engellerin kaldırılmasının ancak ve ancak kişilerin zihinlerinde ki engelleri aşmalarıyla mümkün olacağını bir kez daha belirtir ve tüm engelli kardeşlerimin ‘’3 Aralık Dünya Engelliler Gününü’’ kutlar, engelsiz bir yaşam ve mutlu bir gelecek sürmelerini temenni eder; sağlıklı ve esenlik dolu günler dilerim.