Kerimoğlu AİFD’nin İstanbul’da ki Çalıştayına Katıldı

Ana Sayfa » Genel » Kerimoğlu AİFD’nin İstanbul’da ki Çalıştayına Katıldı
Tarih : 06 Aralık 2018 - 10:40

Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği (HATODER) Başkanı Burhan Kerimoğlu ve denetleme kurulu asil üyesi Elmaz Akoğlu ile birlikte Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği (AİFD) ‘nin 2 Ekim 2018 tarihinde İstanbul’da düzenlemiş olduğu toplantıya katıldı.

Başkan Burhan Kerimoğlu program hakkında şu bilgilere değindi; Bu yıl ikincisi yapılan Araştırmacı İlaç Firmaları Derneğinin (AİFD) ve Hasta Dernekleri toplantısına 75 hasta derneği ve yüzellinin üzerinde hasta derneği temsilcisi ve Sağlık Bakanlığı yetkilileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını AIFD Genel Sekreteri Ümit Dereli yaparken, ülkemizde ki sağlık politikaları hakkında ise Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Yetkilisi Halil Şen ise bir bilgilendirme konuşması yaptı. Konuşmasında birçok konuya değinen bakanlık yetkilisi Şen’in talasemi konuşmasında dikkat çekici noktalarından biri ise ülke genelinde hemoglobinopati alanında hizmet veren bakanlığa kayıtlı 29 talasemi tanı ve tedavi merkezinin bulunduğuna değindi.

Programın ilerleyen süreçlerinde önem sırasına göre birçok hasta temsilcisi söz alarak hastaların sorunlarını dile getirdiler. Bununla beraber hasta, hasta yakınları, hasta dernekleri, sağlık otoriteleri ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla her zaman için içe olunması ve birlikte hareket edilerek sorunların aşılması konusunda işbirliğinin önemine değinildi.

Kerimoğlu’nun 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Kerimoğlu’nun 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği Başkanı ve Talasemi Federasyonu