Hatoderden Kaymakam Orhan Mardinli’ye Hayırlı Olsun Ziyareti

Ana Sayfa » Genel » Hatoderden Kaymakam Orhan Mardinli’ye Hayırlı Olsun Ziyareti
Tarih : 06 Aralık 2018 - 10:42
Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği Başkanı ve Türkiye Talasemi Federasyanu Genel Başkanı Burhan Kerimoğlu ve beraberinde ki dernek denetleme kurulu Başkanı Cüneyt Eroğlu, asil üye Elmaz Çiçek ile beraber Antakya Kaymakamlığı görevine yeni atanan Sayın Orhan Mardinli’yi makamında ziyaret ederek yeni görevinde başarılar dilediler.
 Hatoderden Kaymakam Orhan Mardinli’ye Hayırlı Olsun Ziyareti
Ziyaretinde bir konuşma yapan Başkan Kerimoğlu, Hatay ili genelinde ve ülke genelinde talasemi ve orak hücre anemi hastalıklarını önleme adına yapılan çalışmalardan bahsetti. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 100 günlük eylem planı kapsamında sağlık alanında kronik hastalıkların ve risk faktörü oluşturan hastalıkların azaltılmasına yönelik çalışmaların da yer alacak olmasının sağlık alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarını memnun ettiğine değindi. Kerimoğlu özellikle, evlenecek kişilerin eş seçme konusunda daha titiz davranmaları gerektiğine değinerek; evlenmeden önce mutlaka talasemi kan testi olan ‘’hemoglobinelektoforezi’’ testini herhangi bir sağlık kuruluşun da  yaptırmalarına değinerek kişilerin taşıyıcılık durumlarını daha erken zamanlarda saptamalarının çiftler için önemli olduğuna değinerek, taşıyıcının evlenmesi durumunda bile bilinçli bir çift olarak evlilik yapmalarının herkes için oldukça önemli olduğuna değindi.

Antakya Kaymakamı Mardinli’de yöneticilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi;  talasemi ve orak hücre anemi hastalıklarının ne denli önemli ve ciddi bir halk sağlığı sorunu olduğunu hepimiz bilmekteyiz. Bu hastaların sağlık durumlarının çok hassas olduğu ve diğer sağlıklı yaşıtları gibi sosyal ve sportif faaliyetlerde yeterince bulunamadıklarını dile getirdi. Sözlerine şöyle devam eden, Antakya Kaymakamı Mardin’li  il genelinde geçmişte yürütülen projeyeler ile hasta bebek doğumlarının önüne kısmen geçilerek önemli başarılar sağlandığına değindi ve bu anlamlı çalışmalardan sonra il genelinde hasta bebek doğumlarında kısmen azalma olduğuna söyleyerek, bu çalışmalarda emeği geçen kamu kurum ve kuruluş yöneticileri ile Hatoder yöneticilerine  teşekkür ederek, çalışmaların da başarılar diledi.

Kerimoğlu’nun 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Kerimoğlu’nun 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği Başkanı ve Talasemi Federasyonu