Burhan Kerimoğlu’ndan Gadir-i Hum Bayramı Kutlama Mesajı

Ana Sayfa » Genel » Burhan Kerimoğlu’ndan Gadir-i Hum Bayramı Kutlama Mesajı
Tarih : 06 Aralık 2018 - 10:45

Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği Başkanı ve Türkiye Talasemi Federasyonu Genel Başkanı Burhan Kerimoğlu, heryıl Alevi vatandaşlar tarafından kutlanan Gadir-i Hum Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Kerimoğlu mesajında şunlara yer verdi; Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.s) Veda Haccı dönüşün de Hz.Ali’yi halife ilan ettiği ve İslam dininin tamamlandığı gün olarak kabul ettiği Gadir-i Hum Bayramı İslam tarihinde önemli bir olayıdır. Bu çok önemli olay, Gadir-i Hum’da yaptığı konuşmadır. Her yıl Zilhicce ayının 18.nci günü Gadir-i Hum Bayramı olarak kutlanır.

Asırlar boyunca Mezopotamya ve Anadolu’nun çeşitli yerlerinde kutlanan Gadir-i Hum Bayramı Alevi camiasında çok önemli bir güne sahip çıkılması ve yaşatılmasının sonucudur. Alevi vatandaşlar tarafından bu bayram geleneğinin ilimizde de hiç unutulmadan ilk gün ki gibi heyecanla kutlanıp sürdürülmesi oldukça memnuniyet vericidir.

Hatay coğrafyası asırlar boyu birçok farklı din, mezhep ve etnik grupların bir arada yaşadığı, sevgi ve kardeşliğin yan yana olduğu güzide illerin başında gelmektedir. Kaldı ki farklı dinlere mensup vatandaşlarımız kendi geleneklerini, göreneklerini, örflerini ilimiz genelinde huzur ve sükûn içerisinde rahatça yaşatabilmenin yanında diğer din mensubu vatandaşlarında bayram ve özel günlerine katılım sağlayarak mutluluklarına ortak olmaktadır. Daha birkaç gün önce İslam aleminin Kurban Bayramı sevincini paylaşan farklı din mensubu kardeşlerimiz bugün alevi dostlarımızın, Gadir-i Hum Bayramı sevincine ortak olmanın mutluluğunu yaşamaktadırlar, Hatay halkı iç içe yaşamanın, komşu olmanın aynı ortamı paylaşmanın, aynı havayı solumanın en güzel örneklerini bayramlarda birbirlerine daha da yaklaşarak, perçinlemekle ve dünya arenasına Hatay’da ki birlik, beraberlik, dostluk, kardeşliğin, hoşgörünün adresi olarak ilimizi bir kez daha işaret etmektedirler.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde tüm Alevi kardeşlerimizin ve dostlarımızın Gadir-i Hum Bayramlarını kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.

Kerimoğlu’nun 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Kerimoğlu’nun 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği Başkanı ve Talasemi Federasyonu