8 Mayıs Dünya Talasemi Günü Kutlama Mesajı

Ana Sayfa » Genel » 8 Mayıs Dünya Talasemi Günü Kutlama Mesajı
Tarih : 06 Aralık 2018 - 10:55

Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği Başkanı ve Türkiye Talasemi Federasyonu Genel Başkanı Burhan Kerimoğlu bu yıl ‘’8 Mayıs Dünya Talasemi Günü’’ etkinliklerini Sağlık Bakanlığının öncülüğünde Ankara ilinde kutlayacaklarını dile getirdi.

‘’8 Mayıs Dünya Talasemi Günü’’ ilk kez ülkemizde 08 Mayıs 2003 tarihinde Sağlık Bakanlığı ile beraber “Ulusal Talasemi Önleme Programı “ projesi kapsamında kutlanmaya başlanmıştır. O yıllardan bu yana ortaklaşa bir program yapmayan Sağlık Bakanlığı ve Talasemi Federasyonu bu yıl tekrar bir araya gelerek Sağlık Bakanı Sayın Dr.Ahmet Demircan’ın da katılımıyla Ankara Sheraton Otelde bir etkinlik programı yapacaklar. Programa ülke genelinde talasemiyle mücadele eden 41 ilin sağlık çalışanları ve talasemili hasta ve hasta aileleri katılım sağlayacak olup program 8 Mayıs 2018 tarihinde bir gün olarak ele alınacaktır.

Kerimoğlu sözlerinin sonunda, Talasemi Federasyonunun yeni talasemili hastaların doğmaması, talasemili hastaların da doğru ve ulaşabilir tedavi olanaklarına ulaşarak topluma kazandırılması için birçok çalışmanın yapıldığını söyledi. Önümüzdeki yıllarda bu çalışmalar sonucunda hasta bebek doğumlarının önlenmesini temenni ederek mevcut hastalarında daha iyi şartlarda tedavi imkânlarına kavuşacaklarını söyleyerek bütün hasta ve hasta ailelerinin ‘’8 Mayıs Dünya Talasemi Gününü’’ kutlarım, dedi.

Burhan KERİMOĞLU

Talasemi Federasyonu Genel Başkanı

Kerimoğlu’nun 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Kerimoğlu’nun 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği Başkanı ve Talasemi Federasyonu