KERİMOĞLU ALMANYA’YA GİDİYOR…

Ana Sayfa » Genel » KERİMOĞLU ALMANYA’YA GİDİYOR…
Tarih : 04 Temmuz 2017 - 12:06

Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği Başkanı Burhan Kerimoğlu, Jugendwerk der AWO Württenberg derneğinin davetlisi olarak 5-10 Temmuz 2017 tarihleri arasında Almanya’nın Stuttgart kentinde bir dizi etkinlik ve çalışmalara katılmak için yurt dışında olacağını bildirdi.

Kerimoğlu konuyla ilgili olarak şu bilgilere yer verdi, Almanya’nın Stuttgart şehrinde sağlık alanında ki bazı sivil toplum kuruluşlarının bir araya geleceği ve sivil toplum kuruluşlarının karşılıklı fikir alışverişinde bulunmasıyla da kapasitelerini arttırma yoluna gidecek olmaları genetik geçişli hastalıklar alanında kurulmuş olan derneklerin çalışmalarına yeni bir hız kazandıracaktır.

Özellikle hasta ve ailelerine yönelik olarak kurulmuş olan sivil toplum kuruluşlarının yapması gereken çalışmalar ve bu alanda ki gelişmeler ve çalışmalar ele alınacaktır. Bu alanda ilimizi kalıtsal geçişli kan hastalıkları konusunda temsil etmek için orada bulunmak ve yaptığımız çalışmalar hakkın da sivil toplum kuruluşu olarak bilgiler aktarmak bizler için oldukça önemlidir. Kaldı ki Almanya’da ki derneklerin çalışma ve işleyişlerini de yerlerinde görmek ve incelemek bizler için ayrıca bir deneyim olacaktır.