Kerimoğlu’ndan Yeni Yıl Mesajı PAYLAŞ TWEETLE

Ana Sayfa » Genel » Kerimoğlu’ndan Yeni Yıl Mesajı PAYLAŞ TWEETLE
Tarih : 29 Aralık 2016 - 12:49

9070cec7a47152db8f6c1925effe59f9

Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği Başkanı ve Talasemi Federasyonu Genel Başkanı Burhan Kerimoğlu, yeni yıl kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Kerimoğlu mesajında şunlara değindi; Geride bırakacağımız 2016 yılı her bakımdan acısıyla, tatlısıyla, iyisiyle ve kötüsüyle geride bırakmaya sayılı günler kala, umut ve beklentilerle dolu yeni bir yıla girmenin heyecan, sevinç ve mutluluğunu yaşama heyecanı içerisindeyiz. Bütün dünyanın büyük umutlar beslediği yeni yılda nelerin yapılması gerektiğinin hayallerini şimdiden kurarken, geride bırakacağımız yıl içerisinde yaptıklarımızın ve yapamadıklarımızın hesabını bir kez daha aklımıza getirdiğimizde yeni hedeflerin belirlenmesi ve bu doğrultuda hareket edilmesi hepimiz için oldukça önemlidir.

İlimiz genelinde talasemi ve orak hücre anemi hastalıkları konusunda yapılan çalışmalara baktığımızda hasta ve ailelerine yönelik ciddi çalışmalar yapılırken, çift taşıyıcı aileler açısından da hasta bebek doğumlarının önüne geçilmesi doğrultusunda kamu kurum ve kuruluşlarıyla beraber gece-gündüz demeden çalışmalarımızı özverili ve başarılı bir şekilde sürdürmeye devam edilmiştir. Hemoglobinopati hastalıkları konusun da bozuk olan sağlık karnemizin 2017 yılı içerisinde düzeltmek ve daha iyi yerlere taşımak için dernek olarak kamu, kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, basın-yayın organları ve bu işe gönül vermiş kişi ve kişilerle beraber çalışmalarımıza yeni yılda da aralıksız devam edeceğimizin altını bir kez daha çizmek isterim.

Bu duygu ve düşüncelerden yola çıkarak, yeni yılın tüm dünya milletlerine, ülkemize ve ilimize huzur, barış, dostluk, kardeşlik, sevinç, başarı ve en önemlisi sağlık getirmesini temenni ederken, savaşlardan uzak yeni bir yıl olmasını temenni ederim, dedi.