Kerimoğlu Yunanistan’a Gitti

Ana Sayfa » Genel » Kerimoğlu Yunanistan’a Gitti
Tarih : 21 Ekim 2016 - 4:46

kerimoglu-yunanistana-gitti

Türkiye Talasemi Federasyonu Genel Başkanı Burhan Kerimoğlu, ülkemizi Talasemi çalışmaları konusunda, Yunanistan’ın Selanik kentinde düzenlenecek olan Pan-Balkan Conference On Thalassaemia da temsil etmek üzere yurt dışına gitti.

KERİMOĞLU: ÜLKEMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİM

Kerimoğlu konuyla ilgili olarak şu bilgilere yer verdi: “Merkezi Güney Kıbrıs Rum kesiminde bulunan Thalassaemia Internatıonal Federatıon (TIF) olarak bilinen Uluslararası Talasemi Federasyonu’nun 2016 yılı içerisin de sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirmenin yanında sağlık çalışanlarını, hasta ve hasta ailelerine yönelik olarak düzenleyecek olduğu konferansa talasemi hastalığından mustarip birçok kişinin katılarak bilgi sahibi olacağı gibi uluslararası alanda talasemi konusunda  en yeni gelişmeleri ve çalışmaları paylaşacaklarını söyledi. Birçok dünya ülkesinin sağlık alanında ve sivil toplum kuruluşları arasında karşılıklı diyalog ve çalışmaların paylaşacağı konferans ülkeler arası çalışmalara oldukça katkı sağlayacağı yönünde olacaktır. Ülkemizi bu alanda temsil etmek için uluslararası talasemi federasyonu tarafından adıma gönderilen davet ve programın son günü olan 10 Ekim 2016 tarihinde uluslararası sivil toplum kuruluşları, hasta ve hasta ailelerine yönelik olarak yapacağım sunum ülkemiz de yapılan talasemi çalışmalarını gözler önüne serecektir. Bu konferansa davet edilmem başta şahsım olmak üzere, ülkemizdeki hasta ve hasta ailelerimizi yurt dışında ülke olarak en iyi şekilde temsil etmenin mutluluğunu ve onurunu yaşatacaktır” dedi.