KERİMOĞLU ; Talasemi Çalışmalarına Ülke Genelinde Devam Ediyor‏

Ana Sayfa » Genel » KERİMOĞLU ; Talasemi Çalışmalarına Ülke Genelinde Devam Ediyor‏
Tarih : 08 Haziran 2016 - 3:14

Türkiye Talasemi Federasyonu Genel Başkanı Burhan Kerimoğlu, geçtiğimiz hafta içinde Adana, Ankara ve İstanbul illerini kapsayan bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Kerimoğlu konuyla ilgili şunlara yer verdi; Talasemi Federasyonu bünyesinde yer alan ve ülkemizde sayılır hematoloji ve onkoloji uzmanlarından oluşan bilim kurulu üyeleriyle federasyon olarak yeni bir yapılanmaya gitmeyi düşündüğümüzden bu konuda bazı kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra özel hastanelerde görev yapmakta olan üyelerimizden Adana Başkent Üniversitesi Dr.Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezinde görev alan Prof.Dr.Hakan Özdoğu, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde görev alan Prof.Dr.Şule Ünal, İstanbul Medicalpark Göztepe Hastanesinde alan Prof.Dr.Akif Yeşilipek ve İstanbul Medicalpark Bahçelievler Hastanesinde görev alan Prof.Dr.Zeynep Karakaş gibi hematoloji çalışmalarına yıllarını vermiş hocalarla çalışmalara kalındığı yerden devam edilmesi yönünde ortak görüş birliğine varıldı.

KERİMOĞLU-Talasemi-Çalışmalarına-Ülke-Genelinde-Devam-Ediyor%E2%80%8F-hatayinternettv1.jpg

Özellikle ülkemizde talasemi çalışmalarının sağlam zeminlere oturtulması yönünde bir dizi çalışmaların yeniden revize edilerek özellikle hasta haklarında ki eksikliklerin giderilmesi ve yeni hasta bebek doğumlarının önlenmesi konusunda başta Sağlık Bakanlığı ve diğer bakanlıklarla görüşmelerin biran önce başlatılması gerekliliği üzerinde duruldu.

Talasemi Federasyonu Genel Başkanı Başkanı Kerimoğlu; TBMM’de grubu bulunan siyasi partilerden başta ilimiz milletvekilleri ve diğer bazı illerin milletvekillerini de ziyaret ederek, talasemi alanında hastaların yaşadığı sorunları dile getirerek bu konuda destek olunmasını istedi. Kerimoğlu kısa adı Başbakanlık TİKA olan, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığından Ö.Faruk Alımcı, M.Turgut Yılmaz ve diğer yetkilileri ziyaret ederek yurt dışında özellikle gelişmekte olan ülkelerden Orta Asya ve Kafkas ülkeleriyle yapmayı planladıkları eğitim ve işbirliği programları üzerin de görüş alışverişinde bulundular.

alasemi-Çalışmalarına-Ülke-Genelinde-Devam-Ediyor

Avrupa Birliği Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansından Aydın Öksüz, Yunus Duman ve bazı yetkililerle de görüşerek uluslararası alanda yapılması gereken bazı projeler ve çalışmalar üzerinde görüş alışverişinde bulundular. Sağlık Bakanlığını da ziyaretinde de bazı yetkililerle de bir araya gelip talasemi konusunda bazı çalışmalar üzerinde görüş alışverişlerinde bulunan Kerimoğlu, daha sonra bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle de bir araya gelerek bazı konularda ortak işbirliği yoluna gidilmesinin önemi üzerinde durdu. İstanbul Medicalpark Göztepe Hastanesi Genel Müdürü Dr.Y.Gürsoy Yıldırım ve bazı yönetim kurulu üyeleriyle de görüşen Kerimoğlu, geçtiğimiz 2013 yılında Hatay’da sosyal sorumluluk projesi olarak yaptıkları ‘’Talasemiyle Mücadelede Halk El Ele’’ projesi ve diğer bazı konularda ve sosyal sorumluluk projelerinde ortak işbirliğini yapılmasının önemine değindi.

KERİMOĞLU-Talasemi-Çalışmalarına-Ülke-Genelinde-Devam-Ediyor

Kerimoğlu konuşmasını şu sözlerle tamamladı; Talasemi Federasyonu olarak özellikle ülkemiz başta olmak üzere, bizlere bağlı olan üye derneklerin bulunduğu iller de ilerleyen süreçlerde ciddi çalışmalara zemin hazırlamak için bazı ön görüşmeleri konuların dağılımına göre yapmış bulunmaktayım, bundan sonraki süreçte de görüşmelerimizin yeri geldikçe devam edeceğini söylemek isterim, dedi.

KERİMOĞLU-Talasemi-Çalışmalarına-Ülke-Genelinde-Devam-Ediyor8