ŞEHİT HABERLERİ BİZİ ÜZÜYOR

Ana Sayfa » Genel » ŞEHİT HABERLERİ BİZİ ÜZÜYOR
Tarih : 24 Mart 2016 - 19:53

burhen

Kerimoğlu yaptığı yazılı açıklamasında şunlara değindi; Düzenlenen operasyonlarda  şehit olan Mehmetçiklerimizin acısı, her şehre düştüğü gibi ne yazık ki ilimizi de derinde yaralamaktadır. Geçtiğimiz günlerde Mardin’in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu yaşamını yitirerek şehadet şerbeti içen Uzman Çavuş Bilal Kurtoğlu, hafta sonu binlerce kişinin katılımı ile toprağa verildi. Henüz yüreğimizde Reyhanlılı şehidin acısını yaşarken bir diğer şehit haberi de Dörtyol’dan geldi. Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Özel Harekât Şubesinde görev yaparken 15 gün önce geçici olarak Nusaybin’e giden komiser yardımcısı Ayhan Kıymacı, teröristlerle girdiği çatışmada şehit düştü. Şehit Polis Kıymacı’nın cenaze töreni Reyhanlılı şehit Bilal Kurtoğlu gibi binlerce kişi tarafından yapılan törenle uğurlandı.  Dörtyollu şehit Polis Kıymacı toprağa verilirken, yine bir acı haber aynı ilçede, Mardin Nusaybin’den geldi. PKK’lı teröristlere yönelik yapılan operasyonlarda, Kırıkhan’a bağlı Kodallı Köyünden Uzman Çavuş Hidayet Atmış’ın ‘şehit’ olduğu haberi baba ocağına ulaştı. İlimizde üç şehit vermiş olmanın üzüntüsünü yaşarken  yine Mardin’in Nusaybin ilçesinde teröristlerce girilen çatışmada şehit düşen Hassalı Astsubay Halit Halal’ın şehit haberi yüreklerimizi bir kez daha dağladı. Hafta sonu iki şehit haberiyle sarsılan ilimiz, dün de Mardin’in Nusaybin ilçesinde PKK’lı teröristlerce şehit edilen Kırıkhan’a bağlı Kodallı Köyünden Uzman Çavuş Hidayet Atmış’ın ile yine Nusaybin de çatışmada şehit düşen Hassalı Astsubay Halit Halal’ın şehit haberleriyle acı üstüne acı yaşandı.

Ülkemiz sınırlarında durum bu iken terör yüzünü Belçika’da da gösterdi. Zalimin savaşının, mazlumun feryadı olduğu hain oyunların dünya üzerinde yayıldığını gözlemliyoruz. Ortak noktanın acı olduğu bu durumda: din, dil, ırk, mezhep farkı gözetmeksizin birlik olunması gereken bir dönemdeyiz. Bölücü oyunların esiri olmak yerine kenetlenmeli, güçlü olmalıyız.

Şahsım başta olmak üzere derin üzüntüler içerisinde milletçe yüreğimizi yakan şehitlerimizin ailelerine ve yakınlarına taziye ve başsağlığı dileklerimi iletirken aziz şehitlerimizin ruhları şad, mekânları cennet olsun diyorum.