HATODER’den 18 Mart Çanakkale Zaferi Kutlama Mesajı

Ana Sayfa » Genel » HATODER’den 18 Mart Çanakkale Zaferi Kutlama Mesajı
Tarih : 17 Mart 2016 - 22:15

unnamed-640-x-36149-400x220Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği Başkanı ve Talasemi Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Burhan Kerimoğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferi münasebetiyle şunları dile getirdi; Kurtuluş mücadelemizin ve eşsiz tarihimizin en hüzünlü ve onurlu zaferlerinden biri olan Çanakkale Zaferi unutamayacağımız ölümsüz destanların yazıldığı zaferlerin başında gelmektedir.

Maddi imkânsızlıklar içerişin de her alanda mücadele veren Türk milleti, çağının en güçlü devletlerine ve silahlarına karşı topyekûn direnişi ortaya koyarak gerçek bir bağımsızlık destanı, insanlık onuru ve şerefi ortaya koymuştur.  Bu yüce onur ve şeref düşman askerleri ile sadece ve sadece silahlı mücadele olmadığı gibi vermiş oldukları insanlık dersiyle de düşmanlarına baş eğdiren Aziz Mehmetçiklerimize aittir. Savaştığı her cephede yaraladığı düşman askerlerini, canını bile tehlikeye atarak sırtlarına alarak düşman siperlerine kadar götürme cesaretini gösterebilen yiğit Mehmetçiklerimiz, işgal devletlerinin her bir rütbesindeki askerini kendisine hayran bırakacak kadar asil davranışlar sergilemenin onurunu ortaya koyarak savaşın sadece öldürmekten ibaret olmadığını da tüm dünya milletlerine göstermiş ve vatan toprağı uğruna kanlarının son damlasına kadar canlarını ortaya koyan  250  bin insanımızın şahadet mertebesine ulaştığı Çanakkale Savaşı kadın, erkek, genç, yaşlı birçok insanının cephedekiler için her türlü yardımı ve fedakârlıkları ise saymakla bitmeyeceği gibi dünya tarihine altın harflerle Çanakkale geçilmez yazdırtan aziz Türk milleti kendisine yönelen bu vahşice akına iman gücüyle dur demesini de bilmiştir.

Bu cephenin isimsiz asil kahramanları, vatanın her bir köşesinden Çanakkale’ye akın akın koşarken, asla geri dönmeyi bile düşünmediler. Türk evlatları onur ve haysiyetlerini en güzel şekilde korumakla üzerlerine düşen görevleri her zaman ki gibi layıkıyla yerine getirmekle birlikte onurlu Türk milleti, Çanakkale Zaferi’ni kazanmakla sadece bir zafer değil, Türk milletinin Anadolu’daki varlığının devamını da bir kez daha sağlamışlardır. Övgülerin en güzeline layık olan Çanakkale Şehitleri asla unutulmayacağı gibi Türk milletinin kalbinde her daim ebediyen yaşayacak ve yaşatılacaktır.

Dünya tarihine altın harflerle kazınan ve Çanakkale’de üstün başarılar elde eden aziz şehitlerimizi bir kez daha minnet ve şükranla anar iken ruhları şad ve mekânları cennet olsun diyorum.