HATODER’den 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı

Ana Sayfa » Genel » HATODER’den 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı
Tarih : 14 Mart 2016 - 21:44

hatoder

Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği Başkanı ve Talasemi Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Burhan Kerimoğlu14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla şunları söyledi; İçinde bulunduğumuzzaman zarfı içerisinde sağlık hizmetlerinin gereği gibi yerine getirilmesi sosyal devlet anlayışının en önemli unsurlarından birisidir.

Sağlıklı yaşam hayatı, her insanın vazgeçemeyeceği temel haklarından birisi olduğu gibi etkin ve kaliteli bir sağlık sunumu, nitelikli bir toplumun da en önemlitemel yapısıdır.
Cumhuriyetin ilanından sonra ülkemizde sağlık eğitiminin ve hizmetlerinin gün geçtikçe yaygınlaştırılması yolunda önemli gelişmeler yaşanmış olmakla birliktebu alanda hiç kuşkusuz doktorlarımız, fedakârlıkları ve meslek aşkları sayesin de yaratılmışların en üstünü olan biz insanoğlununyaşam kalitesini yükseltmede önemli kilit görevler görmektedirler.  Bu yaşam kalitesinin duraksamaya uğradığı zamanlarda bile hastalarısağlığına kavuşturmak adına kutsal görevlerinibıkmadan usanmadan icra etmekle birlikte bir o kadarda önemli ve zorolan bir göreviüstlenmişlerdir.
İnsan sağlığı, sağlıklı insanında hastalandığında özlemini çektiği önemli bir olgu ikentalasemi ve orak hücre anemili hastaların yaşam süreçlerinin içerisinde sağlıklı olamayacaklarını bile bile yaşama tutunma mücadelesini her daim vermeleri hayata tutunmaya çalışmaları ve  ilimizde yürütülen sağlık politikaları, günümüzde sağlığa yapılan yatırımın giderek artış göstermesi, insana verilen değerin daha iyi seviyelere çıkarılacağı gerçeğini ortayadır.
Bu dönemde herkese eşit ve kaliteli sağlık hizmetiyle ilgili düzenlemeleröncelikle maddiimkânları yetersiz vatandaşların yaşama tutunma umutlarını arttırmış, bu konuda gerek aile sağlığı merkezlerinden,devlet hastanelerinden, üniversite hastanelerinden ve özel hastanelerden alınan sağlık hizmeti hasta vatandaşlarımızın tedavisini olumlu yönde etkilemiş yaşam standartlarında önemliiyileşmeler sağlamıştır.
Sağlık hizmetlerinin ülkemizde en üst seviyeye çıkarıldığının etkin göstergesi ve uygulayıcısı olan, fedakârca çalışan, sağlık alanında değerli katkılarda bulunan tüm doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın ‘’14 Mart Tıp Bayramlarını’’en ulvi duygularımla kutlar, saygı değer doktorlarımıza bu meşakkatli çalışmalarında üstün başarılar dilerim.