BAŞKAN KERİMOĞLU KAN BAĞIŞININ ÖNEMİNİ ANLATACAK

Ana Sayfa » Genel » BAŞKAN KERİMOĞLU KAN BAĞIŞININ ÖNEMİNİ ANLATACAK
Tarih : 14 Şubat 2016 - 20:53

hatoderBAŞKAN KERİMOĞLU KAN BAĞIŞININ ÖNEMİNİ ANLATACAK

Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği Başkanı ve Talasemi Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Burhan Kerimoğlu, HRT Akdeniz ekranlarında “Gündeme Dair” programının konuğu oluyor. Bedros Can Çapar’ın sunduğu program kapsamında Talasemi ile ilgili soruları cevaplayacak olan Kerimoğlu, gönüllü kan bağışlarının giderek düştüğüne de vurgu yaparak izleyicilere kan bağışı çağrısında bulunacak.

Kronik hastalıklar grubunda olan Talasemi (Akdeniz Anemisi) ve Orak Hücre Anemisi hastalarının, gönüllü kan bağışlarında yaşanan düşüşlerdeki nedenlerden dolayı hastanelerde yaşamış oldukları sorunları program kapsamında anlatacak olan Başkan Kerimoğlu, vatandaşlara kan bağışının önemini anlatmayı amaçlıyor.

Başkan Kerimoğlu, ülke genelinde ve avrupa ülkeleri kapsamında kan bağışı konusunda vatandaşların duyarlılığını değerlendirip: kanın acil değil, sürekli bir ihtiyaç olduğuna vurgu yapacağını bildirdi. Bunun yanı sıra Türk Kızılay’ının son 2 yılda çalışmalarına bir yenisini eklediği “Türk Kök” projesinden ve bu projeden dolayı son 1 yılda çeşitli genetik gruptaki 10 hastanın kemik iliği nakline olan faydalarını aktaracağı program, 11 Şubat Perşembe saat 18.30’da HRT Akdeniz ekranlarında olacaktır.

HATODER Başkanı Kerimoğlu, aynı konu ile ilgili 14 Şubat 2016 tarihinde saat 10.50’de TRT Çukurova Radyosuna telefon ile canlı yayın konuğu olacaktır.