Yeni Yıl Mesajı

Ana Sayfa » Genel » Yeni Yıl Mesajı
Tarih : 30 Aralık 2015 - 19:42

timthumb (1)Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği Başkanı ve Talasemi Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Burhan Kerimoğlu, yeni yıl kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Kerimoğlu mesajında şunlara değindi; 2015 yılını her bakımdan acısıyla, tatlısıyla, iyisiyle ve kötüsüyle geride bırakmaya sayılı saatler kala, umut ve beklentilerle dolu yeni bir yıla girmenin heyecan, sevinç ve mutluluğunu hep birlikte yaşama heyecanı içerisindeyiz. Bütün dünyanın büyük umutlar beslediği yeni yılda neler yapabileceğimizin hayallerini kurarken, geride bıraktığımız yıl içerisinde yaptıklarımızın ve yapamadıklarımızın değerlendirmesini bir kez daha gözler önüne getirdiğimizde yeni hedeflerin belirlenmesi ve bu doğrultuda hareket edilmesi hepimiz için önemlidir.

İlimiz genelinde talasemi ve orak hücre anemi hastalıkları konusunda yapılan çalışmalara baktığımızda hasta ve ailelerine yönelik ciddi çalışmalar yapılırken, çift taşıyıcı aileler açısından da hasta bebek doğumlarının önüne geçilmesi doğrultusunda kamu kurum ve kuruluşlarıyla beraber gece-gündüz demeden çalışmalarımızı özverili ve başarılı bir şekilde sürdürmeye devam etmekteyiz. Hemoglobinopatili hastalıklar konusunda bozuk olan sağlık karnemizin 2016 yılı içerisinde düzelterek daha iyi yerlere getirmek açısından Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği olarak kamu, kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, basın-yayın organları ve bu işe gönül vermiş kişi ve kişilerle beraber çalışmalarımıza aralıksız devam ederek önemli çalışmalara yeni yılda da hep beraber devam edeceğimizin altını bir kez daha çizmek isterim.

Bu duygu ve düşüncelerden yola çıkan Kerimoğlu, yeni yılın tüm dünya milletlerine, ülkemize ve ilimize huzur, barış, dostluk, kardeşlik, sevinç, başarı ve en önemlisi sağlık getirmesini temenni ederken, savaşlardan uzak yeni bir yıl olmasını temenni ederim, dedi.