Hatoder Avrupa Gönüllü Hizmetleri Başkanlığından Sertifikasını Aldı‏

Ana Sayfa » Genel » Hatoder Avrupa Gönüllü Hizmetleri Başkanlığından Sertifikasını Aldı‏
Tarih : 23 Aralık 2015 - 22:39

Avrupa Birliği Bakanlığı Gençlik Programı Avrupa Gönüllü Hizmetleri kapsamın da geçtiğimiz Eylül ayı içerisinde akredite edilme talebi kabul edilen Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği, birinci eğitim toplantısına Ankara’da katıldıktan sonra ikinci eğitim toplantısına da katılma hakkını da kazandı.

Başkan Kerimoğlu konuyla ilgili şu bilgilere yer verdi; Avrupa Birliği Bakanlığının İstanbul ilinde geçtiğimiz günler de düzenlediği Avrupa Gönüllü Hizmetleri Kuruluşları Teknik Süreçler Destek Programları Toplantısına resmi davetli olarak ikinci kez katılan Hatoder yönetim kurulu üyesi ve proje sorumlusu Esra Vural’ın yanı sıra ülkemizin çeşitli illerinden 100’e yakın kişinin katıldığı üç günlük eğitim seminerine bir kez daha tabi tutulan dernek yetkilimiz proje sürecinde izlenilmesi gereken aşamalar ve yapılacak olan çalışmalar hakkın da detaylı bilgilerle yeniden donatılmıştır. Bu bilgilerle donatılan kursiyerler ilerleyen zamanlarda Dünyanın 42 farklı ülkesinden gelecek olan gönüllüler için yapılması gereken çalışmaları ve yerine getirilmesi gereken kriterler gözden geçirilmiş oldu.a1-144

Kurs dönemini başarıyla tamamlayan katılımcılara bakanlık yetkilileri tarafından dernekler adına düzenlenmiş olan sertifikaları gönderen, koordinatör ve ev sahibi kuruluş olarak 31.12.2020 yılına kadar AGH-2015/092 sertifika numarasıyla Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği’ne verilerek onaylanmıştır.

Kerimoğlu, bundan dolayı oldukça mutlu olduklarını dile getirirken daha önce müracaatını ev sahibi kuruluş olarak 1 Ekim 2015 tarihin de yaptıkları proje başvurularının ilerleyen günlerde kabul edilmesiyle 2016 yılı içerisinde proje kapsamında yürütülmesi gereken aşamaları önem sırasına göre takip ederek yapılması gerekenleri dernek olarak yapmaya hazır olduklarını da dile getirdi.