Eğitim Seminerine Davet

Ana Sayfa » Genel » Eğitim Seminerine Davet
Tarih : 17 Aralık 2015 - 16:05

timthumb (1)Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği ve Talasemi Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Burhan Kerimoğlu, bu hafta sonu talasemi ve orak hücre anemi hastaları ve ailelerine yönelik olarak düzenleyecekleri eğitim ve bilgilendirme seminerinin önemine değindi.

Kerimoğlu açıklamasında şunlara yer verdi; Derneğimizin çalışma konuları arasında yer almasından dolayı talasemi ve orak hücre anemi hastaları ve ailelerine yönelik olarak her yıl ortalama birkaç kez eğitim ve bilgilendirme seminerlerini düzenli olarak derneğimiz aracılığıyla hastalarımız için tertip etmekteyiz. Hastalarımızın sağlıklarına yönelik olarak tıpta yaşanan son gelişmelerin güncel olarak hastalara aktarılmasını sağlamak amacıyla konusun da uzman olan hekimlerimizle bu hafta sonu araya gelmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Bu eğitim semineri için yönetim kurulu olarak birbirinden değerli hekimlerimizle görüşmeleri yaklaşık iki ay öncesinde başlattık, programımızın ancak Aralık ayı içerisinde yapılma imkânı doğduğundan bu güzel eğitim programıyla da yılsonu etkinliklerimizi de sonlandırmış olacağımızı söylemek isterim.

Eğitim ve bilgilendirme seminerine konuşmacı olarak Adana Acıbadem Hastanesi Çocuk Hematoloji ve Onkolojisinden Prof.Dr.Bülent Antmen ‘’Kemik İliği Nakli’’ konusunda, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji ve Onkolojisinden Prof.Dr.İlgen Şaşmaz ‘’Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalarında Güncel Tedaviler’’ konusunda, MKÜ Tıp Fakültesi Erişkin Hematolojisinden Yrd.Doç.Dr. Gül İlhan ise ‘’Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalarında Gebe İzlemi’’ konulu sunumlarıyla ve soru-cevap bölümüyle hasta, hasta aileleri, tıp fakültesi öğrencileri ve sağlık çalışanlarından oluşacak dinleyicilere unutulmayacak bir eğitim semineri sunacaklardır.

Programa ayrıca Adana Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği (ATODER) ve aynı zamanda Talasemi Federasyonu Genel Başkanı Ali Kılıç’ta katılım sağlayarak ‘’Can Kırmızı’’ isimli talasemi belgeselinin gösteriminin sunumuna katılmak için aramızda olacaktır. Eğitim programımız 19 Aralık 2015 (Cumartesi) günü saat 10:30’ da Hatay Büyükşehir Belediyesi meclis toplantı salonunda başlayacak olup, saat 13:00’da katılımcıların onuruna verilecek olan kokteyl programıyla son bulacaktır, dedi.