Engelli Memur Adayları İçin Yılın Son Tercihleri Başladı‏‏

Ana Sayfa » Genel » Engelli Memur Adayları İçin Yılın Son Tercihleri Başladı‏‏
Tarih : 07 Aralık 2015 - 14:54

hatoderHatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği Başkanı ve Talasemi Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Burhan Kerimoğlu bu yılın son engelli memur alımları için yerleştirme işlemlerinin 4-11 Aralık 2015 tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.

Kerimoğlu konuyla ilgili şu bilgilere yer verdi; geçen yıl içerisinde Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı olan (2014-EKPSS) sınavının 27 Nisan 2014 tarihinde ortaöğretim (lise), önlisans ve lisans eğitim diplomasına sahip olanlar için ÖSYM Başkanlığı tarafından sınavlar yapılmıştır. İlkokul, ortaokul, ilköğretim düzeyinde ki engelli memur adayları için ise kura müracaatlarının alınması işlemlerinin ardından yine atamalarının kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına ÖSYM Başkanlığınca atamalar yapıldığını görmekteyiz. Bu yılının Aralık ayı içerisin de yine engelli vatandaşlar için atamaların son kez yapılacak olması atanamayan engelli vatandaşlarımıza bu yıl için son şans olacaktır.

Devlet Personel Başkanlığı tarafından 2015 yılının son ayı için duyurulan engelli personel kadro sayısı ise toplam olarak 1950 kişi olarak açıklanmıştır. Toplamda yer alan kadrolar içerisinde ilkokul, ortaokul, ilköğretim, ortaöğretim (lise), önlisans ve lisans eğitimi seviyesinde ki kişiler tercih yapma hakkına sahiptirler. Engelli memur kadrosuna yerleştirme işlemleri için müracaat edilecek tarihler 4-11 Aralık 2015’tir. Tercih işlemleri ÖSYM Başkanlığının internet sitesi olan www.osym.gov.tr üzerinden 2015 EKPSS Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı müracaatları bölümü üzerinden yapılacaktır. Müracaat etmeden önce kişilerin öncelikle kılavuzu dikkatlice okuyup, inceleyerek hareket etmeleri kendilerinin yararına olacaktır. Şartları daha önceden okuyarak konuya hâkim olan engelli vatandaşların ise yerleştirme müracaatları için direkt olarak https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden T.C kimlik numaralarını ve kendilerine verilen şifrelerini girmek şartıyla tercihlerini yapabileceklerdir.

Bununla beraber müracaat etmeden önce engelli adayların sağlık sorunlarını göz önünde bulundurarak tercih yapmalarının ise kendilerinin olduğu kadar, ailelerinin de yararına olacağını düşünmekteyim. Bizler de tercih yapmak isteyen engelli memur adaylarına yardım etmek için elimizden geleni yapacağımızı ve yardım talep eden kişilerin bizlere ulaşmaları halinde yardım taleplerini çözüme kavuşturacağımızı bildirmek isterim. Bu yılın son engelli memur tercihini yapacak olan engelli memur adaylarına da şimdiden başarılar dilerim, dedi.