3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Ana Sayfa » Genel » 3 Aralık Dünya Engelliler Günü
Tarih : 02 Aralık 2015 - 13:27

timthumb

Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği Başkanı ve Talasemi Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Burhan Kerimoğlu; ” 3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Kerimoğlu mesajında şunlara değindi; 1992 yılında Birleşmiş Milletlerin almış olduğu bir kararla 3 Aralık günü “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul edilmiştir.

Engellilik kavramı ele alınırken ruhsal ve fiziksel açıdan değerlendirilmeli ki kişilerin sorunlarına daha kalıcı çözümler üretilerek önemli faydalar ortaya konulmuş olsun, kişinin engelli olması demek onun diğer insanlar gibi yaşama, çalışma veya başarılı olma azmini ortadan kaldırmaya hiç bir suretle engel değildir. Önemli olan kişinin ailesi başta olmak üzere, sosyal çevresi, kamu kurum ve kuruluşlarının üzerine düşen görevleri yerine getirmekten kaçınmamalarıdır. Engeliler için herkes üzerine düşen görevi harfiyen yerine getirebilirse elbette ki kişinin çektiği sıkıntılar ve zorluklar ortadan kalkacaktır. Kaldı ki engelli vatandaşlarımızın toplumda kendilerine yer bulmaları sosyal yaşamdan, iş hayatına, sanatsal ve kültürel yaşama kadar daha birçok aktiviteye katılmaları ancak kişilerin engelli vatandaşlara olan bakış açılarını değiştirmeleriyle mümkün olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerden yola çıkarak; her sağlıklı insanın bir engelli adayı olduğunu bir kez daha hatırlatarak, engellilerin önünde ki engellerin kaldırılmasının ancak ve ancak kişilerin zihinlerinde ki engelleri aşmalarıyla mümkün olacağını söylemek isterim. Bu vesileyle tüm engelli kardeşlerimin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutlar, engelsiz ve mutlu bir yaşam sürmelerini temenni eder, sağlıklı günler dilerim.

BURHAN KERİMOĞLU

HATODER BAŞKANI