Kerimoğlu ”Can Kırmızı” İsimli Belgesel Filmin Galasına Katıldı

Ana Sayfa » Genel » Kerimoğlu ”Can Kırmızı” İsimli Belgesel Filmin Galasına Katıldı
Tarih : 10 Kasım 2015 - 12:31

hatoderhaber

Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği Başkanı ve Talasemi Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Burhan Kerimoğlu geçtiğimiz hafta sonu talasemi ve orak hücre anemi hastalıklarını konu alan ‘’Can Kırmızı’’ adlı belgesel filmin gala programına katıldı.

Kerimoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklama da şunlara değindi; Adana Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastaları Derneği (ATODER) tarafından projelendirilen ve Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünce 20 bin TL.proje desteği alan talasemi ve orak hücre anemi hastalarının yaşamlarını  konu alan belgesel çekimlerinin tamamlanmasının  ardından Kasım ayında ‘’Can Kırmızı’’ belgesel filminin gala programı düzenlendi.

Hastaların yaşam süreçlerini konu alan belgesel 50 dakikalık film olarak hazırlanmıştır. Seyhan Belediyesinin destekleriyle Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde birçok kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, hasta, hasta aileleri ve vatandaşlarında yoğun katılımıyla düzenlenen gösterim ilgi görerek hastalıkların tanıtımlarına bir kez daha katı sağlanmıştır. Program öncesinde de Türk Kızılay’ı Adana Bölge ekipleri de kan bağışını özendirmek ve kök hücre bankacılığına destek sağlamak amacıyla da stant açarak programa destek vermiştir.

Can Kırmızı isimli belgesel ilerleyen zamanlarda ülkemizde hastalıkların yoğun olarak görüldüğü iller başta olmak üzere diğer illerde de gösterime girmesi için filmin yönetmenliğini yapan Zafer Özgentürk ve ATODER tarafından çeşitli çalışmalarla desteklenerek çok daha fazla izleyici kitlesiyle buluşturulmaya çalışılacaktır. Gösterimin ardından filmde yer alan katılımcılara Başkan Kılıç tarafından çeşitli plaketler ve teşekkür belgeleri de takdim edildi.

Program sonrasında basın mensuplarıyla bir araya gelen Hatoder Başkanı Burhan Kerimoğlu’nun  belgesel film hakkında ki görüşlerine yer verildi. Aynı zamanda Hatay ilinde ki çalışmalarında değerlendirildiği gibi ülkemizde ki Suriye vatandaşı olan talasemili hastalar hakkında da merak edilen konularda karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu.

Burhan KERİMOĞLU

HATODER BAŞKANI