AB Bakanlığı Avrupa Gönüllü Hizmetleri Başkanlığından Hatoder’e ziyaret

Ana Sayfa » Genel » AB Bakanlığı Avrupa Gönüllü Hizmetleri Başkanlığından Hatoder’e ziyaret
Tarih : 14 Ağustos 2015 - 12:19

unnamed-640-x-36129-400x220

Avrupa Birliği Bakanlığı Gençlik Programı  Avrupa  Gönüllü Hizmeti  kapsamın da geçtiğimiz günlerde başkanlık akreditörü Yunus Duman tarafından Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneğine bir akreditasyon ziyareti gerçekleştirilmiştir. Ziyarette Hatoder Başkanı Burhan Kerimoğlu, yönetim kurulu üyeleri Esen Vural, Esra Vural, Deniz Seçkin ve bazı dernek üyeleri de hazır bulundular.

Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği Başkanı Burhan Kerimoğlu’da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek bu yıl içerisin de AB Bakanlığı Gençlik Programı  Avrupa  Gönüllü Hizmeti projelerinin ülkemizde yaygınlaştırılması için çalışılan önemli bir proje olduğuna değinerek dernek olarak yapılacak olan bu tür  projeler de gerekli akreditasyon eğimlerini alına bilindiği takdirde başta ilimizin, sonra da ülkemizin AB ülkelerinde tanınmasına önemli katkılar sağlayacağına inandıklarına ve dernek çalışmalarıyla birlikte paydaş kurumlarla yapılan ortak çalışmalardan da bilgiler aktaran Kerimoğlu, dernek olarak yaptıkları her yeni projede ise ayrı heyecan duyduklarını ve  bu konuda da oldukça istekli olduklarını da sözlerine belirtti ve bu proje kapsamında da akreditasyon alabilmek için proje ortağı olarak Hatay Antakya Devlet Hastanesine bağlı Talasemi Merkezi birimini seçtiklerini de dile getirdi.

Ziyaretin de bir konuşma yapan akreditör Yunus Duman konuyla ilgili şu bilgilere yer verdi; AB Bakanlığımız nezdin de faaliyet göstermekte olan Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına akredite edilmek üzere bu yıl içerisinde başvuran Hatoder’i ziyaret ederek, derneğin idari ve beşeri kapasitesinin AGH kapsamında yer almasına elverişli olup olmadığı ve koordinatör, ev sahibi ve gönderen  kuruluş  olarak akredite  edilmesi başvurusunu  değerlendirmek, incelemek ve gönüllülerin zaman içerisinde bazı çalışmalara katılması ve akreditenin paydaş kurumlarını görmek, ziyaret etmek ve fikir alışverişin de bulunmak için bugün burada bulunmaktan memnuniyet duymaktayım.

İlerleyen süreç içerisinde Hatoder’in akreditasyon başvurusunun başkanlığımız komisyonunca kabul edilmesi halinde AB ülkelerinden ilerleyen zamanlarda 17-30 yaş arasında gönüllü gençlerin gönüllülük çalışmaları için Hatay’da 2-12 ay süreyle ikamet ederek Hatay halkını tanıması, gelenek ve göreneklerini, yaşam şekillerini ve buna benzer daha birçok sosyal yaşama adapte yönlerini tanımaları açısından çalışmalara katkı sağlayacak önemli bir proje olacağına inandığını söyleyerek, dernek yöneticilerine elli üç sorudan oluşan akreditasyon sorularını ve merak ettikleri bazı konuları dernek yöneticileriyle paylaşarak akreditasyon alınıp alınmayacağı yönünde ki fikirlerini olgunlaştırma yönüne giderek gerekli raporlamayı burada yapmış bulunmaktayım tabi ki asıl nihai raporun ise ilerleyen süreç de  AB Bakanlığı Gençlik Programı  Avrupa  Gönüllü Hizmeti komisyonunun vereceğini dile getirerek sonucun dernek yönetimine yazılı olarak ileteceklerini söyledi.

Dernek ziyaretinin ardından Hatay Antakya Devlet Hastanesini de ziyaret eden başkanlık akreditörü Yunus Duman ve Hatoder yetkilileri, Hastane Yöneticisi Dr.Bayram Kerkez’i makamında ziyaret ettiler.

Hastane Yöneticisi Dr.Bayram Kerkez’de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunlara değindi; Hatay ili genelinde hemoglobinopatiler konusun da geçmişten günümüze kadar yapılan çalışmalardan detaylı bilgiler  aktararak şuan Hatoder’in bu alanda yapmış olduğu çalışmalarında önemli yer tuttuğunu dile getirerek bu proje çalışmasının da hastane bünyesinde bulunan talasemi merkezinin çalışmalarıyla birebir örtüşmesi oldukça önemli önem arz etmektedir. Talasemili hastalara hizmet adına bu projenin bir bölümünün de Hatay Antakya Devlet hastanesi talasemi merkezinde olmasını uygun görmekle hem hastalara, hem hasta ailelerine ve birime evlilik taraması için gelen kişilerle kaldı ki gelen gönüllü gençlere fayda sağlayacağına inanmaktayım. Proje kapsamında AB üyesi ülkelerinden gelecek olan 18-30 yaş arasında ki gönüllü gençleri proje kapsamında bizlerde hastane yönetimi olarak destekleyeceğimizi her zaman beyan ettiğimiz gibi bundan sonrada yapılacak her türlü projelere de  destek vereceğimizi söylemek isterim, dedi.