Ana Sayfa » Genel » Hatay TALESEMİ Derneği Başkanı Kerimoğlu Suruç’taki patlama ile ilgili açıklama yaptı
Tarih : 21 Temmuz 2015 - 13:41

DSC_0830-400x220Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği Başkanı Burhan Kerimoğlu, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yaşanan insanlık dışı bu terör vahşetini Hatoder ailesi olarak lanetlediklerini ve kınadıklarını dile getirdi.

Kerimoğlu açıklmasında şunlara değindi; Geçtiğimiz 7 Ocak 2015 tarihinde Avrupa’nın göz bebeği Fransa’nın başkenti Paris de ‘’Charlie Hebdo’’ dergisine yapılan terör olayların da 12 kişinin ölümüne sebep olan terör olaylarını protesto etmek için toplanan birçok ülkenin devlet başkanlarının birlik ve beraberlik adına vermiş oldukları mesajların henüz sözleri bile unutulmadan maalesef terör saldırısına bir yenisi ise   Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde eklenmiş, onlarca masum insanın ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet veren bu terör eylemini en derin şekilde milletçe yüreğimizde yaşamanın derin üzüntüsü içerisindeyiz.

Bugün dünya da insanlar arasında din, dil, ırk,cinsiyet ve mezhep farklılığı gözetmeksizin yapılan terör saldırıları  milletimizin  birlik, bütünlük ve kardeşlik ortamını bozmaya yönelik yapılmış olsa da aziz milletimizin sağduyulu davranacağına inanarak adı terör olan bu insanlık vahşeti karşısında bir kez daha oyuna gelmeyeceğine ve geçmişte olduğu gibi acılı ailelerin yaralarının sarılması içinde devletin ve milletin elbirliği içerisinde yardımlaşma ve dayanışmayı en üst seviyelere taşıyarak yaraların biran önce sarılacağına olan inancımızın muhakkak olduğunu  ise birkez daha söylemek isterim.

Hatoder ailesi olarak bu hain saldırıyı yapanları şiddetle kınarken hayatını kaybeden kardeşlerimize şahsım ve yönetim kurulum adına yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılarımıza da acil şifalar dileriz, dedi.