HATODER 14 Mart Tıp Bayramını Kutladı

Ana Sayfa » Genel » HATODER 14 Mart Tıp Bayramını Kutladı
Tarih : 14 Mart 2015 - 5:10

12

Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği Başkanı Burhan Kerimoğlu 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla şunları söyledi;

İçinde bulunduğumuz zaman zarfı içerisinde sağlık hizmetlerinin gereği gibi yerine getirilmesi sosyal devlet anlayışının en önemli unsurlarından birisidir. Sağlıklı yaşam hayatı, her insanın vazgeçemeyeceği temel haklarından birisi olduğu gibi etkin ve kaliteli bir sağlık sunumu, nitelikli bir toplumun da en önemli temel yapı taşını oluşturmaktadır.

Cumhuriyetimizin ilanından sonra ülkemizde sağlık eğitiminin ve hizmetlerinin yaygınlaştırılması yolunda önemli gelişmeler yaşanmış ve bu alanda hiç kuşkusuz doktorlarımız,  fedakârlıkları ve meslek aşkları sayesinde, yaratılmışların en üstünü olan biz insanoğlunun yaşam kalitesini yükseltmede önemli kilit görevler görerek bu yaşam kalitesinin duraksamaya uğradığı zamanlarda bile hastaları sağlığına kavuşturmak adına kutsal görevlerini bıkmadan usanmadan icra ettikleri gibi bir o kadarda önemli ve zor olan bir görevi üstlenmişlerdir.

İnsan sağlığı, sağlıklı insanında hastalandığında özlemini çektiği önemli bir olgu iken,  bir  talasemi ve orak hücre anemi hastası yaşamının her aşamasında sağlıklı olamayacağını bile bile yaşama tutunma mücadelesini her daim vermektedir. İlimizde yürütülen sağlık politikaları, günümüzde sağlığa yapılan yatırımın giderek artış göstermesi, insana verilen değerin daha iyi seviyelere çıkarılacağı gerçeğini ortaya koymakta ve dolayısıyla bununda insanın sağlık alanın da  geleceğine yapılan en anlamlı yatırım olması bizleri mutlu etmektedir.

Bu dönemde herkese eşit ve kaliteli sağlık hizmeti ile ilgili düzenlemeler öncelikle      maddi imkânları yetersiz vatandaşların yaşama tutunma umutlarını arttırmış, bu konuda gerek aile sağlığı merkezlerinden, gerek devlet hastanelerinden ve gerekse üniversite hastanelerinden alınan sağlık hizmeti hasta vatandaşlarımızın tedavisini olumlu yönde etkileyerek yaşam standartlarında önemli iyileşmeler sağlamıştır.  Talasemili hastalarımızda tedavi masraflarının normal sigorta kapsamında ki bir aile gibi karşılanıyor olması bu hastalarımızın hayata tutunma mücadelesine daha fazla katkı sağlamaktadır.

Sağlık hizmetlerinin ülkemizde en üst seviyeye çıkarıldığının etkin göstergesi ve uygulayıcısı olan, fedakârca çalışan, sağlık alanında değerli katkılarda bulunan tüm doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın ‘’14 Mart Tıp Bayramlarını’’  en ulvi duygularımla kutlar, saygıdeğer  doktorlarımıza bu meşakkatli çalışmalarında başarılar dilerim.