HATODER’e ziyaret

Ana Sayfa » Genel » HATODER’e ziyaret
Tarih : 02 Şubat 2015 - 22:49

timthumb

Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Şükrü Kudret Özbakış ve Kutup Yıldızı Derneği yöneticileri geçtiğimiz hafta sonu Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği yönetim kurulu ve üyelerini ziyaret etti.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Özbakış konuşmasında şunlara değindi; Akdeniz anemisi yani talasemi hastalığı dünyada, ülkemizde ve bölgemizde en önemlisi ilimizde görülen çok ciddi bir halk sağlığı sorunu olduğunu bilmekteyiz. Bu konuda siz değerli dernek yöneticilerimiz, üyelerimiz hasta ve hasta ailelerimizin talasemi ve orak hücre anemi hastalıklarıyla yaşamlarını ne güç şartlarda sürdürdüklerini sizlerin yaptığı çalışmalarla neredeyse bilmeyen yoktur.

Hatoder ailesi olarak yaptığınız ciddi çalışmalarla kamu oyunun dikkatini bu yöne çekmiş olmanız oldukça önemlidir, sizleri bu gayretli çalışmalardan dolayı bir kez daha kutluyorum.

Talasemili ve orak hücre anemili hasta ve ailelerinin yanında başta dernek olarak sizler, kamu kurum ve kuruluşlarımız geçmişte olduğu gibi bundan sonra da yer almalı ki yapmış olduğunuz emek ve çalışmalar gün geçtikçe daha ilerilere gitsin çünkü yapmış olduğunuz hizmet toplumun kanayan yarasına merhem olmak, hastalara fayda sağlamakla birlikte aynı zamanda hastalar adına yapılacak çalışmaları tek elden koordineli bir şekilde yürütmenin yanın da hastaların huzur ve güven içerisin de geleceğe umutla bakmalarına katkılar sağlamaktasınız, şahsım olarak on beş yıldır birçok sivil toplum kuruluşunun kurulmasına öncülük etmiş içerisinde yer almış, zaman zaman belediyecilik hizmetinin içerisinde de çeşitli kademelerde görev alan biri olarak, sivil toplum kuruluşlarının gönüllülük esasıyla yürütülmesi çoğu zaman derneklerin maddi ve manevi yönde birçok zorluk ve sıkıntılarla karşı karşıya kaldıklarını bilmekteyiz ve  dolayı yanınız da olmak, sorunlarınızı paylaşmak bizlerin ve hepimizin görevidir, dedi.

Hatoder Başkanı Burhan Kerimoğlu’da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunlara değindi; Dernek olarak göreve geldiğimiz günden bu yana talasemi ve orak hücre anemi hastalıkları konusunda ilimizde bulunan hastalarımızın sorunlarına her zaman yapıcı ve çözüm odaklı yaklaşarak sorunların çözülmesi aşamasında kamu kurum ve kuruluşlarımızın tamamıyla birçok ortak çalışmanın içerisinde olup, projeler üretip, birçok projenin içerisinde de yer alma gayretinde bulunduk, geçmişten gününümüze uzanan süreçte amacımız hastalarımıza gece gündüz demeden hizmet etmek olmuştur, bu çalışmalar birlik ve bütünlüğümüzün önemli bir göstergesidir.

Siz değerli yöneticilerimize iletmiş olduğumuz sorunlar engelli vatandaşlarımızın günlük yaşamda karşılaştığı sorunların başında gelmektedir, karşılaşılan sorunlarda  hastalarımıza ve ailelerine yardımcı olmanız onların yaşama tutunmalarına destek olacaktır. Dernek olarak kamu kurum ve kuruluşlarımızla, sivil toplum örgütlerimizle ortak çalışmalar yaparak, mevcut hastalarımıza destek olmakla birlikte hasta bebek doğumlarının önüne geçmek içinde hep birlikte elbirliği içerisinde çalışmalarımıza sizlere devam etmeliyiz, dedi.