HATODER ”10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü Kutladı”

Ana Sayfa » Genel » HATODER ”10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü Kutladı”
Tarih : 09 Ocak 2015 - 13:51

hatoder_asyagazetesi

Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği (HATODER) Başkanı Burhan Kerimoğlu “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında şunlara değindi; Gazetecilik mesleği dünyada ve ülkemizde iletişim çağının hızla geliştiği, bilginin aktarılmasına ve paylaşılmasına katkı sağlayan önemli mesleklerin başında gelmektedir.

Toplumumuzun genel talep ve görüşlerinin kamuoyuna aktarılması gibi temel bir görevi üstlenen, demokrasinin vazgeçilmez temel unsuru olarak gördüğümüz gazetecilerimiz,  gece, gündüz  demeden, her türlü şartlarda üstün bir gayret ve çaba içerisinde mesleklerini icra etmekte, haber derlemekte ve derlediği haberi halkıyla paylaşmaktadır. Halkının günlük haber alma ihtiyacını bir o kadar da eksiksiz karşılama yoluna giden gazetecilerimiz önemli ölçüde bilgi eksikliğini de ortadan kaldırmak adına önemli bir vazifeyi yerine getirmektedirler.

Çağdaş, katılımcı ve özgürlükçü demokrasilerin temel unsuru  olan tarafsızlık ilkelerini ortaya koyarak görevini yerine getiren basın kuruluşlarının, sağlıklı çalışması ancak ifade özgürlüğünün teminiyle mümkün kılınmaktadır. Kamuoyunun istek ve taleplerinin doğru yansıtılması bakımından da hayati öneme sahiptir, içinde bulunduğumuz 21.yüzyıl da gazetecilik mesleği, iletişim çağının önemli meslek gruplarından biri haline gelmiştir. Yaşanan olayları, ilkeli yayıncılık anlayışının bir gereği olarak, tarafsız, doğru, objektif, özel hayata ve kişilik haklarına saygı göstererek, halkın gözü, kulağı ve sesi olarak derlediği haberleri halka aktarmak, gazetecilerin başlıca görevi iken, doğru ve zamanında bilgi almakda halkımızın, en doğal hakkıdır.

Hatoder Başkanı Burhan Kerimoğlu mesajının sonunda şunlara değindi; kamuoyuna  haber  ve bilgi akışını sağlamak amacıyla günün her anında görevini bıkmadan, yılmadan, gece, gündüz  demeden, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisin de hangi şartlarda olursa olsun başarıyla yerine getirmeye çalışan tüm gazetecilerimizin  “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutlamadan önce meslek yaşamlarında görevlerini icra ederken görevleri başında hayatlarını kaybeden gazetecilerimize birkez daha yüce allahtan rahmet diler iken meslek hayatlarında canları pahasınada olsa görevlerini yerine getirmek için çaba harcayan bütün gazetecilerimizin ise bu özel ve anlamlı günlerini şahsım ve yönetim kurulum adına tebrik eder, başarılar dilerim.