HATODER’den MKÜ Rektörü Prof.Dr.Hasan KAYA’ya Ziyaret

Ana Sayfa » Genel » HATODER’den MKÜ Rektörü Prof.Dr.Hasan KAYA’ya Ziyaret
Tarih : 22 Aralık 2014 - 13:58

haber1Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği (HATODER) Başkanı Burhan Kerimoğlu, yönetim kurulu üyesi Esen Vural, Dernek Denetleme Kurulu Başkanı Dr.Gönül Oktay ve dernek üyeleriyle beraber geçtiğimiz günlerde Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğü görevine seçilen Prof.Dr.Hasan Kaya’yı makamında ziyaret ederek, yeni görevinde başarı dilediler.

Başkan Kerimoğlu ziyaretinde şu bilgilere yer verdi; Göreve geldikleri günden bu yana talasemi ve orak hücre anemi hastalıkları konuşunda ilimiz genelinde çok ciddi çalışmalar yapmaktayız, özellikle mevcut hastaların sosyal sorunlarına yönelik çalışmalar bunların başında gelmektedir. Bununla birlikte kaldı ki ilimiz genelinde hasta bebek doğumlarının önlenmesi konusunda halka yönelik eğitim faaliyetlerine de büyük önem vermekle birlikte bu çalışmaları yaparken kamu, kurum ve kuruluşlarımızın siz idarecileri ve çalışanlarıyla beraber elbirliği içerisinde bunları yürütmekteyiz. Bundan sonra ki çalışmalarımızda sizlerin desteklerini alarak bu alanda daha iyilerini yapmak için başta şahsınız ve üniversitemizle olan çalışmalarımızı daha ileriye götürmek, ortak projeler üzerinde çalışmak, dernek olarak başlıca planlarımız arasında yer almaktadır, dedi.

Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hasan Kaya’da Başkan Burhan Kerimoğlu,yönetim kurulu ve dernek üyelerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunlara değindi; Şahsım ve kurumum adına bizler, siz değerli dernek yöneticilerinin, dernek üyelerinin, hasta ve hasta ailelerinin yanında olmaktan her daim büyük mutluluk duyduk, tıp fakültesi hematoloji alanında ki görevim sırasında sizlerle olan diyaloglarımı bilmeyen yoktur, sizlerle ve sağlık alanında hizmet veren birçok kurumumuzla talasemi ve orak hücre anemi hastalıkları başta olmak üzere hemoglobinopatiler konusunda ciddi çalışmalar yaptık, bundan sonrada sizlerle çalışmalarımıza devam edeceğimizi söylemek isterim’ dedi.