HATODER’den İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

Ana Sayfa » Genel » HATODER’den İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET
Tarih : 04 Eylül 2014 - 22:04

Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği Genel Başkanı Burhan Kerimoğlu, yönetim kurulu üyeleri Esen Vural ve Esra Vural ile birlikte Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan’ı makamında ziyaret ederek yeni görevinde başarı dilediler.

19570

Başkan Kerimoğlu ziyareti sırasında şu bilgilere yer verdi; Göreve geldikleri son dört yıldan bu yana, talasemi ve orak hücre anemi hastalıkları konusunda çok ciddi çalışmalar yaptıklarını, Hatay ili genelinde talasemi ve orak hücre anemili hastaların okul dönemlerinde yaşadıkları sağlık sorunlarına geçmişte olduğu gibi bundan sonrada destek olunması yönünde milli eğitim camiasıyla ortak çalışmalar yapılmasının önemli olduğuna ve talasemi hastalarının üç hafta da bir düzenli kan transfüzyonu almak zorunda kaldıklarına ve orak hücre anemili hastaların ise şiddetli ağrı krizlerine girerek hastane ve gerekse ev tedavileri dönemlerinde okul eğitimlerini düzenli yapamadıklarına ve bundan dolayı hastaların devamsızlık konusunda çok ciddi sıkıntılar çektiklerine, eğitimlerinde aksamalar yaşadıklarını söyledi ve bu konuların ilerleyen zamanlarda ortak işbirliği içerinde yürütülerek çözülmesi gerektiğine ve hastalar için okul eğitimlerinin düzenli yürümesi için  karşılıklı çalışmaların önemli olduğuna değindi. Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan’da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek kısaca şunlara değindi; Dernek olarak talasemi konusunda ciddi çalışmalar yapmakla önemli hizmetlere katkılar sağlamış olmaktasınız, talasemi hastalığı konusunda eski görev  yerim  olan Dörtyol Anadolu Lisesinde birkaç defa okul rehber öğretmenlerimizle bu konu üzerinde bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunduk ve yapılan  çalışmalara zaman içerisinde destek vermiş olduk, bundan sonrada destek vermeye, katkılar sunmaya devam edeceğiz, dedi

.