Ana Sayfa » Genel » Hatoder Genel Başkanı Burhan Kerimoğlu, ramazan ayı dolayısıyla yazılı bir açıklamada bulundu.
Tarih : 29 Haziran 2014 - 23:53

image

Kerimoğlu açıklamasında şunlara değindi; Ramazan ayı müslümanlar arasında birlik, beraberlik, dayanışma ve yardımlaşma duygularının daha da ön plana çıktığı mübaarek  bir ay olması bizler için büyük bir önem arz etmektedir. Onbir ayın sultanı olan Ramazan ayı içerisin de  tutulan oruçların, hep birlikte yapılan iftarların anlam ve önemi her müslüman için aynı duyguları ifade ettiği gibi kişiler arasında yardımlaşma ve dayanışma duygularının yoğun olarak yaşanmasına da vesile olmaktadır.Bu Mübarek Ramazan ayı içerisinde özelikle yoksulların, kimsesizlerin, yaşlıların, yardıma muhtaç olanların yanında olmak özellikle maddi durumu iyi olan kişilerden beklenen örnek davranışların başında gelmektedir. Maddi durumu iyi olan hayırseverlerden yardım etmek isteyen ama çevresinde yardım edeceği kişi ve kişileri bulamayan hayırseverler vatandaşların özellikle ilimizde her yaş grubundan olan talasemi ve orak hücre anemi hastaları için yardım ve dayanışma amaçlı kurulmuş olan HATODER’i adres olarak göstermek bizler için hayır işlerinin başında gelmektedir. Dernek olarak bünyemizde yardıma muhtaç birçok aile bulunmaktadır. Bazı ailelerimizde 2-3 hastası olan aileler olduğu gibi geçim sıkıntısı içinde bulunan çok ciddi yoksullarımıza da oldukça fazladır. Özellikle birçok ailenin ve büyük ölçüde yardıma muhtaç aile ve kişilerin bu ramazan ayında da ümidi olduğumuzu bilmekteyiz, yaklaşan ramazan ayı vesilesiyle birçok aileden destek ve yardım talebi istekleri tarafımıza oldukça sık gelmektedir. Bu Ramazan ayında da bu aileleri sevindirmek bizlerin dernek olarak gönüllü bir görevi olduğu gibi siz hayırseverlerinde malının ve sağlığının zekatı olduğunu bir kez daha hatırlatmak isterim. Özellikle Ramazan ayında ilimiz ve ülkemiz genelinde maddi imkânı iyi olan hayırsever iş adamları ve kişilerin bizlere ulaşarak bu ailelere yardım ellerini uzatmalarını bekliyoruz. Dernek olarak bizler, sizlerin  yapacağı  bu hayır işlerine vesile olmak ve köprü vazifesini üstlenmekten onur ve kıvanç duyduğumuzu da bildirmek isterim. Derneğimizin çalışma amaç ve faaliyetlerini tanımak ve bizleri daha iyi anlamak içinwww.hatoder.com sitesinden çalışmalarımızı takip etmenizi ve talasemi tanıtım filmini izlemenizi temenni etmekteyim. Siz hayırseverlerin ramazan ayı içerisinde bizleri biz yapan değerleri unutmayarak hastalarımıza, yoksullarımıza, kimsesiz ailelerimize sahip çıkmanız, onları kucaklamanız ve katkılar sağlamanız  bizler için oldukça önemlidir.Hatoder Genel Başkanı Burhan Kerimoğlu sözlerinin sonunda şunları söyledi; Onbir ayın sultanı ramazan ayının tüm güzelliklerini ve bereketini bilen insanlar olarak yardımlaşma, dayanışmaya, birlik ve beraberlik duygularının ön plana çıktığı Ramazan ayının tüm müslümanlara barış, huzur, sağlık ve bereket getirmesini en ulvi duygularımla temenni eder, sevgi ve saygılarımı sunarım.