EKPSS YERLEŞTİRME BAŞVURULARI 15 MAYIS’TA

Ana Sayfa » Genel » EKPSS YERLEŞTİRME BAŞVURULARI 15 MAYIS’TA
Tarih : 18 Mayıs 2014 - 1:11

2014 yılı Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) de kura usulüyle yapılacak yerleştirme başvuruların 15 Mayıs 2014 tarihine ertelendi.

ekpss_yerlestirme_basvurulari_15_mayista_h477230Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği (HATODER) Genel Başkanı Burhan Kerimoğlu; 2014 yılı Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) de kura usulüyle yapılacak yerleştirme  başvuruların 15 Mayıs 2014 tarihine ertelendiğini duyurdu.

7 Şubat 2014  tarihli ve 28906 sayılı Resmî Gazete yayımlanarak yürürlüğe giren Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik uyarınca kura usulüyle yapılacak yerleştirmeler için aday müracaatlarının 12 Mayıs 2014 tarihinde alınacağı zikredilmiş ise de 2014 KPSS sınav başvurularının mesai bitimine kadar devam edecek olmasından dolayı, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) başvuruları ÖSYM Başkanlığının 9 Mayıs 2014 tarihinde yaptığı yazılı açıklamaları sonrasında,  EKPSS başvuru işlemlerinin 15 Mayıs 2014 tarihine  alındığını duyurmuştur.  İlgili Yönetmelik kapsamında kura usulü yapılacak yerleştirmeler için başvuruların  15 Mayıs 2014 tarihinde başlayacağını ve müracaatlar için ise en son günün 28 Mayıs 2014 tarihi mesai bitimine kadar yapılacağını duyurdu.

Bundan dolayı belirtilen yönetmelik uyarınca kuraya; ilkokul, ortaokul, ilköğretim ile özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu olan veya EKPSS’nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvuracaklardır (Adayların tercihlerin son günü itibarıyla mezun durumda olmaları gerekmektedir.)

Bu adaylar sınava girmeyecek, sadece kuraya katılmak için başvuru yapacaklardır.  Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi (Okulu) Öğrenim Belgesine sahip olan kişiler ise yine 2014 kura’ya başvurabileceklerdir. Adaylar başvurularını İnternet aracılığıyla, bireysel olarak veya herhangi bir başvuru merkezi aracılığıyla yapılabilecektir. Başvurusunu bir başvuru merkezi aracılığıyla yapacak adayların başvuru yapmak için ÖSYM Başvuru Merkezlerine gelmeden önce, bulunduğu adres ilindeki (varsa adres ilçesinde ki ) Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğünden başvuru yapacağı engel grubunu belirtir onaylı  Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı Belgesini, kendileri için yukarıda belirtilen süreler içinde almaları gerekmektedir.
Ön kabul ve taahhüt beyanı belgesi yanında bulunmayan adayların ÖSYM Başvuru Merkezlerince başvuruları alınmayacaktır. Ortaöğretim Kurumu (Lise) Müdürlükleri ve ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri Başvuru Merkezi olarak görev yapacaklardır. Başvuru Merkezleri tarafından adayların başvuruları, resmi iş gününde ve resmi iş saatleri arasında alınacaktır. Başvuru Merkezi aracılığı ile başvuru yapan adaylar, Aday Başvuru Kayıt Bilgilerinde yer alan başvuru bilgilerinin doğruluğunu kontrol etmek amacı ile görevli tarafından kendilerine verilen çıktıyı kontrol ettikten sonra çıktı üzerinde yer alan onay kodunu görevliye bildirecekler ve görevli onay kodunu sisteme girdikten sonra başvuru tamamlanacaktır. Onay kodu girilmeyen başvurular tamamlanmayacağı için geçersizdir ve sorumluluk adaya aittir olacaktır.
Başvuruda; 3.00 TL başvuru hizmeti ücreti adaylar tarafından ödenecektir. Kura başvuru süresi bittikten sonra kura için ayrıca başvuru alınmayacaktır. Kuraya müracaat edecek engelli statüsündeki adaylar sınav için; Akbank, Denizbank, T. Halk Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türk Ekonomi Bankası, T.C. Ziraat Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı aracılığıyla ve PTT iş yerlerinden başvuru ücretini olan 10.00 TL para yatıracaklardır. Başvuru ücreti ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan ‘’ödemeler’’ alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir. Para yatırma işlemini gerçekleştiren adaylar, dekont üzerinde yazılı bilgilerin kendilerine ait olup olmadığını dikkatlice kontrol etmelidirler. Engelli adaylarımızın aday başvurularını başvuru yapmadan önce başvuru ücretini açıklanan şekilde yatırmış olmaları gerekmektedir.
Hatoder Genel Başkanı Kerimoğlu sözlerinin sonunda ise şunlara değindi; Kuraya başvuracak olan engelli grubunda ki kişilerin muhakkak ilgili kurallar ve işlemler için 2014-EKPSS kılavuzunda yer alan bilgileri kesinlikle eksiksiz yerine getirmek zorundadır. Bunları yerine getirmeyen adayların başvuruları yetersiz olacağından kuraya girme haklarını kaybedebilirler. Bundan dolayı adaylar,  muhakkak  2014-EKPSS kılavuzunu dikkatle incelemeleri gerekmekte ve 2014-EKPSS kılavuzunda ki bilgilere ise ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr  internet adresinden erişebilecekleri gibi bizlerden de yardım alabileceklerini ayrıca  söylemek isterim, dedi.