Genç Engelliler Sağlık Politikalarını Tartışıyor

Ana Sayfa » Genel » Genç Engelliler Sağlık Politikalarını Tartışıyor
Tarih : 18 Mayıs 2014 - 1:16

Kerimoğlu”Talasemi ve orak hücre anemi hastalıkları konusunda çok ciddi çalışmalar, hızlı bir şekilde ilerliyor”

hatoder18-300x171Talasemi Federasyonunun yürütmüş olduğu Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Eylem 5.1 tarafından desteklenen “Genç Engelliler Sağlık Politikalarını Tartışıyor” projesi Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği tarafından desteklenerek 7-11 Mayıs 2014 tarihleri arasında Adana ilinde düzenlenen çalıştaya, Hatoder üyesi talasemi ve orak hücre anemi hastası dört genç katılarak destek vermiştir.

Hatoder Genel Balkanı Burhan Kerimoğlu ise yaptığı açıklamada şunlara değindi; akran rehberine alınacak sağlık politikaları, engelli hakları, talasemi hastalığı, sunum teknikleri, zaman yönetimi, iletişim vb. konularında eğitimler alan 100 engelli gencimiz bundan sonra bulundukları ilde Akran Rehberleri kapsamında halkı bilinçlendirici eğitim çalışmaları yapacaktır. Sağlık okuryazarlığıyla ilgili farkındalık çalışması gerçekleştirip, talasemi hastalığı konusunda bilinçlendirme eğitimleri düzenlemek gibi görevler üstleneceklerdir. Talasemi hastalığını önlemenin ve Dünyada da kabul görmüş temel şartlarının başında gelen en büyük kriterin eğitim olduğuna değinerek bu amaç doğrultusunda ilk etap da 24 gencin eğitildiğini, ikinci etapta ise 100 gencin eğitim alarak sağlık politikaları, engelli hakları ve bu gibi konularda bilgi sahibi olacak kişilerin, aldıkları eğitimler sonucunda hazırlanacak rehberler eşliğinde talasemi, sağlık okuryazarlığı, gelişme bilinci konusunda engelli ve sağlıklı liseli ve üniversiteli gençlere ulaşarak bu gibi konularda çalışmalar yürüteceklerdir. 18-30 yaş aralığında olan katılımcıların daha önce gençlik ve sivil toplum çalışmalarında faaliyet yürütmesi, deneyim sahibi olması, proje süresi boyunca ortak motivasyon ve moral ile desteklenen gençler, eğitimlerine yönelik almış oldukları eğitici sertifikalarını Hatoder Genel Başkanı Burhan Kerimoğlu’nu makamında ziyaret ederek paylaştılar.

Hatoder üyesi gençler dört günlük çalışma programı, almış oldukları eğitimler ve çalıştaya yönelik konular hakkında Başkan Burhan Kerimoğlu’na bilgiler aktaran gençler bundan sonra ki hedeflerinin Hatay ili genelinde talasemi ve orak hücre anemi hastalığını önlemek için çalışmalar yürüteceklerini söylediler.

Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği (HATODER) Genel Başkanı Burhan Kerimoğlu’da talasemi ve orak hücre anemi hastalıkları konusunda çok ciddi çalışmaların, hızlı bir şekilde ilerlemesi ve daha iyiye götürülmesi gerektiğini ve bu gibi eğitici eğitimlerinin ise çok önemli olduğuna dikkat çekerek, proje katılımcılarına da katılımlarından dolayı teşekkür etti.