Hatoder’den İstişare Toplantısı

Ana Sayfa » Genel » Hatoder’den İstişare Toplantısı
Tarih : 26 Mart 2014 - 18:40

hatoder-den-istisare-toplantisi

Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği’nin (HATODER) ”Hatay İli Talasemi ve Orak Hücre Anemisi Araştırma Raporu” projesi istişare toplantısı yapıldı.

Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği’nin (HATODER)  “Hatay İli Talasemi ve Orak Hücre Anemisi Araştırma Raporu” projesi istişare toplantısı yapıldı.

HATODER Genel Başkanı Burhan Kerimoğlu, Hatay Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde gerçekleşen toplantıda, projenin amacı, Malibilgileri, başlangıç ve bitiş tarihleri hakkında bilgiler verdi.

Kerimoğlu, proje kapsamında il genelinde talasemi ve orak hücre anemisi hastaları eğitimi, sosyal, ekonomik durumları konusunda acil ve kritik öneme sahip bir rapor çalışması yapılacağını belirtti.

Özellikle talasemi ve orak hücre anemisi hastaların sağlık durumlarına yönelik iş alanlarında kamu kurum ve kuruluşları yanı sıra özel sektörde de engelli statüsünde istihdam yolunun açılması gerektiğinin altını çizen Kerimoğlu, şöyle devam etti:

“Hastaların bazılarında uzuv kayıpları bulunmaması, dış görünümlerinin normal sağlıklı bir insan görünümünde olması bize göre işveren açısından önemli diye düşünüyoruz. Aslında hastaların değerlendirildiklerinde çalışabileceklerini, proje sonunda görme imkanı yakalayacağız. Proje kapsamında hastalığın öyküsünü anlatacak uzmanlarımız, ilimizde hastaları çok yakın tanıyan, onları tedavi edenler olarak bunları bir kitapta derleyecek, yorumlayacak ve sonuç  olarak net bir çalışma ortaya koyacaklar. Araştırma raporumuz sonucunda hazırlanacak kitap, ilerleyen zamanlarda il genelinde tüm kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör bünyesinde bu tip hastaların çalışabileceklerinin mesajını vermenin yanında, hastaların iş alanlarına ve iş hayatına katılımlarına destek sağlanması yönünde oldukça önemli.”

Kerimoğlu, DOĞAKA’nın nın desteklediği projenin dezavantajlı bir hasta grubun avantajlı gruba dönüştürülmesi yönünde kendilerini mutlu ettiğini kaydetti.