HATODER’DEN HATAY VALİSİ LEKESİZ’E ZİYARET

Ana Sayfa » Genel » HATODER’DEN HATAY VALİSİ LEKESİZ’E ZİYARET
Tarih : 26 Mart 2014 - 18:23

hatoder-hatay-valisi

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği (HATODER) Genel Başkanı Burhan Kerimoğlu ve yönetim kurulunu , makamında kabul etti.

Lekesiz, Kerimoğlu’ndan, 2013 yılında talasemiyle mücadele kapsamında il genelinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. 2013 yılı içerisinde talasemi ve orak hücre hastalıklarıyla ilgili, halkı bilinçlendirme adına Türkiye genelinde 5 bin, Hatay genelinde 2 bin 500 haber yapıldığı dile getiren Kerimoğlu, hastalara yönelik eğitim seminerleri düzenlendiğini ve bu konuda özveri ve çabalarının devam ettiğini ifade etti.  İnsanlık adına yapılan bu hizmette emeği geçen başta HATODER başkanı Burhan Kerimoğu’na teşekkür eden Hatay valisi Mehmet Celaettin Lekesiz, “Hatay ili olarak çok değerlerimiz var. Bununla da gurur duyuyoruz. Faka bizi üzen taraf ise Türkiye geneline bakıldığında en fazla Talasemi ve Orak Hücre hastasının Hatay’da çok olmasıdır.” Dedi. En geç 2015 yılına kadar talasemi hastalığını Hatay’da sıfırlamayı hedeflediklerini ifade eden Lekesiz, “”Talasemi ile mücadele eylem planı hazırladık ve bu eylem planı içerisinde 30 kadar olan yeni doğan hasta bebek sayısını, 12’ye düşürdük” dedi. Mevcut hastaların yaşam standartlarını en iyi şekilde sağlayacak tedbirleri aldıklarını vurgulayan Lekesiz, “Bebeklerin hasta doğmaması için gerekli önlemler alındı ve bu anlamda epeyce mesafe de kat edildi. Konuyla ilgili il genelinde insanların üzerinde farkındalık yaratmak için çalışmalar tamamlandı” diye konuştu.