HATODER Halkı Bilgilendirmek İçin İlçeleri Geziyor

Ana Sayfa » Genel » HATODER Halkı Bilgilendirmek İçin İlçeleri Geziyor
Tarih : 16 Kasım 2013 - 18:22
dortyol
Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği (HATODER) Başkanı Burhan Kerimoğlu ve yönetim kurulu üyeleri Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk’ü ziyaret etti.
Kerimoğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, derneğin kuruluş amacının talasemi ve orak hücre anemi hastalıkları konusunda çalışmalar yapmak, bu hastalıklarla doğmuş kişilerin ve ailelerinin yanında olmak, bu hastaların her türlü sorunlarını çözüme kavuşturmak olduğunu belirtti. Derneğin, hasta Bebek doğumlarının önüne geçmek için gönüllü kişiler tarafından kurulduğunu ifade eden Kerimoğlu, talasemi ve orak hücre anemi hastalarının gözlerini yaşama açtıkları andan itibaren ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kaldıklarını vurguladı.Kaymakam Recep Soytürk de hastalığın önüne geçilmesinin önemli olduğunu vurgulayarak bu nedenle yapılan bilgilendirme çalışmalarının faydalı olduğunu kaydetti. Kaymakam Soytürk, talesemi ile mücadele halk ile el ele verilmesi, bunun için her türlü iletişim araçlarından yararlanılması gerektiğini ifade etti.Dernek üyeleri daha sonra Atatürk anıtı ününde açtıkları standa vatandaşları bilinçlendirme çalışması yaptı.